Nak membeli tapi Malu nak Whatsapp

Young Living Registration

Saya malu la nak whatsapp atau call kakak penjual ini. Nanti banyak tanya.

Pernah rasa macam statement kat atas nie tak? Atau sekarang tengah alami nya.

Jangan risau. Sekarang nie you all boleh register sendiri dan tak perlu call atau whatsapp Aju.

Caranya sangat mudah. Pertama sekali, you all kena jadi Ahli Young Living dulu. Lepas tue bila dah dapat no keahlian dan password, you all boleh la klik- klik secara online untuk buat belian.

Nak jadi Ahli secara senyap tanpa pengetahuan penjual, you all klik link di bawah nie :

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=4041131&enrollerid=4025213&isocountrycode=MY&culture=en-MY&type=member

Lepas tekan link diatas, akan keluar page seperti dibawah ini. Tidak perlu edit apa- apa. Tekan saja butang Continue.

Young Living Virtual Office

Lepas dah tekan butang “Continue”, you boleh pilih Starter Kits mana nak membeli. Default Kits ialah Premium Kits. You boleh tukar mengikut budget you. .

Young Living Registration

Jika mahu tambah belian Essential Oils yang lain atau pun mahu menambah produk Young Living yang lain, you tekan butang “Add more products”. Jika tidak mahu tambah produk dan hanya mahukan Starter Kits, tekan butang “Next”

Register new Ahli_3

Lepas tekan “Next”, pop up screen akan keluar. You tekan “Continue Enrollment”

 

Register new Ahli_4

Nie haa..time untuk register nama you untuk menjadi Ahli

Register new Ahli_5

Bila scroll bawah, you akan nampak Sign-in Info.

Apa nak letak?

Username & Password you all tahu kan.

Untuk 4- Digit Pin no, you letak 1234. Senang nak ingat.

Register new Ahli_6

 

Lepas dah habis fill up. you all tekan la butang “Agree and Continue”.

Sampai la kepada page Shipping dan Payment. Shipping tue ada 2 option. Samaada Delivery kerumah ataupun Will Call. Will Call ialah dimana you pick up barang di counter Young Living sendiri di HQ Bangsar. Selalu nya Aju buat Will Call dan Upah Runner untuk pergi pick-up dan delivery ke pembeli. Caj Runner di tanggung oleh pembeli yer.

Payment method? Payment boleh dibuat secara mengunakan Kredit Card ataupun Debit Card. Untuk pengguna Debit Card, you perlu aktifkan e-commerce transaction. Call saja bank nak britahu. Diaorang akan aktifkan.Tak sampai 20 minit pun.

Lepas payment dah successful, Young living akan hantar email dan pop up screen menunjukkan no order. Ambil no order nie nak pergi ke YL HQ untuk pick up barang. Sebelum tue cek dulu no ahli.

Itu saja cara nya register secara senyap dan halimunan. Penjual pun tak nampak dan tidak tahu.

Harap guide ini dapat membantu mereka yang rasa malu untuk bercakap dan berwatsapp dengan Saya. Saya sediakan platform Online untuk anda.

Oklah, Bye

Assalammualaikum ~

Semoga seramai 50 orang register menjadi Ahli bersama saya dan tema- team saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge