Bertenaga di Bulan Puasa

Puasa

Walaupun dah masuk hari ke 12 kita berpuasa, ada lagi mereka yang kelihatan lemah, lapar, gastrik, demam, cirit birit dan macam – macam lagi. Anak-anak kecil mula merengek kelaparan bila jam menunjukkan pukul 2 petang. Orang tua pun apa kurang nya. Terfikir tak, bagaimana nak bertenaga di bulan puasa? Meh baca info nie.

Bertenaga di Bulan Puasa bersama Vitamin 

Semalam Aju menjelajah ke farmasi di seksyen 19. Niat hati nak membeli ubat asthma untuk spare selepas raya nak travel ke kelantan. tengah dok menunggu kakak farmasi nie ambil ubat, adalah terdegar bualan customer nie. Dia tanya farmasis mengenai vitamin untuk bagi tenaga. Customer nie rasa badan dia terlalu lemah dan letih sangat. Sampai nak pergi terawih pun tak bermaya.

Dalam otak i, adoiii la customer nie. Parah sudah kisahnya. Entah apa farmasis nie kata, customer nie terus jalan keluar. Aju pun ikut jer la customer nie. Customer nie seorang kakak berumur awal 40an. Dalam hati, Aju nak promote ESP sebab ada lagi 2 tin kat rumah. Aju beli sebab ada orang nie nak. Tapi bila dah sampai, dia diam seribu bahasa.

Aju sempat la berbual dengan kakak nie. Aju introduce diri sebagai pengedar shaklee. Aju terus tanya tanpa nak kona-kona kan.. Akak nak cuba suplemen Shaklee tak? Tadi saya dengar akak kata, akak letih sangat dan tak bermaya. Saya nak suggest akak minum ESP Soy protein. Protein nie mengandungi semua jenis vitamin. Akak boleh campur dengan milo or apa2 yang akak suka. Tapi, dengan kopi or teh, tak boleh la. Boleh bagi akak tenaga sepanjang hari. Set vitamin untuk bulan puasa pun ada.

..dia pandang ajer kat Aju. Aju pun keluarkan flyer Shaklee bagi kat dia. Akak baca la dulu, nanti apa2 akak watsapp Aju. Aju duduk kat Sek 15 jer. Dalam nie ada blog Aju dan fb. Akak boleh survey dan google info ESP nie.

..kakak nie senyum saja dan terus jalan. dia cakap terima kasih jer.

..Lepas solat terawih, kakak nie watsapp Aju, katanya nak datang ambil ESP kat rumah. Dia nak cuba 1 tin dulu. I pun lompat bintang la. Dah selamat ESP satu bertukar tangan. Tanpa tanya harga, akak nie datang lepas terawih dalam kul 11 malam dengan husbandnya.

..Kakak nie kata, dia baca kat blog Aju. Tue yang dia nak cuba 1 tin ESP. Alhamdullilah. Kita tunggu feedback kakak nie lepas berbuka nanti.

..lagi satu yang best, akak nie pun beli Essential oils Peppermint. Katanya baca dalam blog Aju jugak.. Katanya dia nak peppermint nie untuk perut berangin dan nak segarkan diri bila kat opis.

Horeyy… i senyum jer dan terima kasih kak.

Moral of the Story

Kita jangan malu untuk approach orang. Sometimes orang tak tahu tentang wujudnya suplemen dan essential oils. So, ada baiknya spare kan flyers dalam handbag.

Tak salah untuk update 2 produk dalam 1 blog. Jadikan blog sebagai ONE STOP CENTER untuk pencarian produk semulajadi.

Lepas nie nak start edarkan flyer pulak. Dah lama i stop.  anyway jom la kita sama-sama bertenaga di bulan puasa. Jangan nak lemau sangat yer….

okay la…bye..

~~aju~~

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge