Bisnes Online tanpa Modal

1523604959905

Bisnes Online terutamanya bisnes MLM yang semakin menjadi – jadi sejak kebelakangan ini bila adanya program eUsahawan dan eRezeki anjuran MDEC. Banyak bisnes online tanpa modal boleh kita join. Tapi pesan saya, kaji produk dan juga sistem pemasarannya.

Aju pernah pergi eUsahawan di bawah speaker Salwa Salleh. Actually tak susah untuk menjual di dalam talian seperti Facebook, IG, Blog dan apa saja medium yang ada. Ada smartphone tak kan nak tengok newsfeed orang dan jadi makcik bawang jer.

Aju lebih suka pilih MLM sebab menjimatkan. Menjimatkan dari segi pemasaran, kajian produk, pemprosesan dan sebagainya. Sejak 2 tahun nie Aju buat Bisnes Online Young Living Essential Oils. Nak kata senang, mana-mana bisnes tak senang. Kita kena rajin promote untuk memberitahu bahawa kita nie Pengedar Sah produk Young Living. jadi pengedar nie, training dan consultation diberikan percuma. Lagi satu, di group Aju, kami ada Secret Group watsapp untuk new Ahli guna sendiri tanpa bisnes dan Ahli yang mahu berbisnes.

Macam Mana nak Mula Bisnes Young Living?

Mana-mana bisnes yang you all nak ceburi, you all mesti kena mencuba dulu. Betul kan?

Macam mana nak promote kalu tak pernah guna. Jadi Pengedar nie, kita ialah Ambassador produk. Kita akan membawa nama produk yang dijual dan kita juga model produk tersebut.

Untuk memulakan bisnes, langkah pertama yang perlu di ambil ialah :

  1. Jadi Ahli Young Living (YL). Samaada you all guna untuk diri dan keluarga ataupun untuk memmulakan bisnes. aju dulu mula dengan guna minyak untuk diri dan keluarga. Selepas itu ramai kawan-kawan dan aunty uncle tanya. Lepas tue la mula berjinak menjual Young Living sehingga la kita. Setiap hari, empayar Aju semakin besar. Target Aju tahun nie nak dapatkan 100 orang Ahli baru guna sendiri dan berbisnes. Mereka ini akan aju groom dan ajar menjadi Usahawan Part time. Berniaga sambil beramal. Dunia dapat, Akhirat pun dapat
  2. Pilih Starter Kits untuk Keahlian. You all ada 5 pilihan Starter Kits. Boleh baca di page Keahlian Young Living. Aju lebih suka, bila you all pilih Set Premium Kits. sebab apa? Dalam set nie you all akan dapat 10 jenis Minyak pati 5ml, 1 Diffuser dan 2 free minyak pati lemon dan lavender 5ml, 2 paket Ningxia Red, 5ml minyak pati Stress Away, dan juga Kits permulaan perniagaan. You all boleh mencuba kesemua minyak nie dan boleh start promote.
  3. Aktifkan Essential Rewards (ER) programs. Bila you all jadi ahli, you all boleh memilih untuk join Essential Rewards Program ataupun Standard Order programs. Standard Order program tiada apa- apa kelebihan untuk ahli. You all hanya perlu konsisten belian sebanyak 50pv (RM 250). TAPI, kalau you all choose Essential Rewards programs ini, you all dapat kumpul point (setiap belian 100pv, dapat kumpul 10 point. Ini serupa cash back tapi dalam bentuk produk), komisyen bulanan, melancong mengikut ranking,  dan sebagainya. Nak join ER program nie, you all hanya perlu konsisten belian 100pv (RM 510) atau lebih setiap bulan. Mereka yang guna sendiri atau pun berniaga, semuanya pilih ER program nie. Nak dapatkan 100pv nie setiap bula, tak susah. You all hanya beli 1 savvy Mineral Foundation, 1 Misting Spray, 1 Lipstik, 1 Lipgloss dan 2 botol minyak Peppermint. Nie dah cukup untuk you all ER setiap bulan. Kalu tidak pun, you all boleh choose 1 set Ningxia Red, 1 botol Orang Blossom Facial wash, 1 botol Art Mositurizer dan 1 botol minyak Frankincense.
  4. Start Promotion. Bila dah jadi Ahli dengan Starter Kit, you all sign up join program Essential Rewards dan sekarang dah boleh start promoting produk YL di Social Media. Semudah 1-2-3 saja kan?

Mudah kan untuk menjadi Ahli Guna sendiri dan jadi Ahli untuk Berbisnes? Semudah 1-2-3 saja.

Ahli yang guna sendiri pun dapat faedah dan keuntungan. Manakala yang mahu berniaga, untung nya berlipat ganda.

Dah guna, better promote. Supaya semua orang dapat tahu kebaikannya.

Beli dan Simpan Stok?

Tak nampak kan dalam Step atas tue, suruh you all  simpan Stok? Betulkan?

Memang betul pun. You all tak perlu simpan stok. Bila prospek dan customer you all nak membeli, you all boleh buat Belian atas Talian dia Virtua Office YL https://www.youngliving.com/vo/#/login. Semuanya dihujung jari dan tidak perlu keluar rumah. Bayaran adalah melalui Debit card ataupun Kredit card.

Senang dan Mudah kan?

Sooo, apa tunggu lagi. Aju dah bukak jalan untuk you all. Jom 10 orang whatsapp aju untuk diajar berniaga dan mencari pendapatan sampingan. Boleh guna masa Raya, Cuti Sekolah dan Bercuti bersama orang tersayang.

No watsapp aju : 012-4318211. atau boleh layari dan pm Aju di Facebook “Aju Atelier”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge