Kegunaan 10 Minyak Essential dalam set PSK

PSK set

Selami kegunaan 10 Minyak Essential dalam PSK set ini. Harga sangat berbaloi jika you all baca kelebihan dan keunikan setiap satu minyak ini. Sayang nya sehingga ke hari ini ramai lagi masih belum memiliki set PSK (Premium Starter Kit) ini. Mereka selalu bercakap Set PSK (Premium Starter Kit) tue mahal sangat la, itu la ini la. Pastu mengadu sakit situ sini. Keluar masuk hospital tak mahal ker kak?.

Mahal ker? Tak mahal la adik oii kalau you all nak bandingkan dengan kegunaan 10 minyak essential yang ada dalam set PSK. Mai tengok harga sebenar set PSK nie. Terkejut bukan??

 

Harga Sebenar Set PSK

Nak tau harga sebenar set PSK nie? Jangan terkejut tau. Harga yang ditawarkan sekarang ialah RM 756 (tidak termasuk postage. Kalau masuk postage  dalam RM 780 dan caj COD hanya la RM 20)

Harga PSK set nie adalah gabungan harga dari :

  1. Basic Starter Kit : RM 212
  2. Everyday Oil : RM 847.37
  3. Dew drop Diffuser : RM 396.05

TOTAL : RM 1455.42

Tapi, harga keseluruhan set nie yang dipakej kan dalam Set PSK hanya RM 756. Murah tak?? You all untung RM 699.42.

Murah kan! Jangan menafikan murah nya dan jimat nya set PSK nie. You all patut grab it satu untuk permulaan dan percubaan kepada kesihatan yang berpanjangan.

Kegunaan 10 Minyak dalam PSK

Ini adalah antara kegunaan nya. Setiap satu minyak ini punyai kegunaan yang unik dan 1001 kegunaan.

  1. Lavender EO

    • untuk ketenangan;
    • tidur yang lena;
    • menaikkan stamina dan energy;
    • bantu keringkan luka;
    • kegatalan kulit; dan
    • untuk kulit muka berminyak.
  2. Lemon EO

    • untuk kesegaran badan dan minda;
    • dapat membuatkan diri semakin ceria;
    • mempunyai 68% d-limonene yang bertindak sebagai antioksidan;
    • membantu melegakan rasa ketakutan (nervous).
  3. Peppermint EO

    • minyak kesukaan ramai yang dapat membantu menyegarkan;
    • melegakan sakit kepala, perut, loya dan perut berangin;
    • mengurangkan demam dan selsema
    • bantu minda untuk lebih fokus dan konsentrasi,
    • bantu proses digestion,
    • melegakan ketidakselesaan perut dan semasa PMS
    • bantu saluran pernafasan dengan melegakan mucus yang tersekat; serta
    • bantu mengurangkan selera makan. Nak diet atau yang suka pada benda manis, boleh la cuba minyak ini.
  4. Frankincense EO

    – ini adalah Raja segala Minyak. Ianya dikenali sebagai Luban (kemenyan Arab) yang digunakan untuk kepintaran IQ. Minyak ini berfungsi untuk merangsang dan menghapuskan.

    • Bantu minda untuk lebih fokus
    • meningkatkan sistem imun supaya lebih tahan lasak.
    • menghalang diri dari terkena jangkitan virus
    • bantu atasi tekanan
    • bantu atasi perasaan putus asa
    • bantu atasi masalah berkaitan pernafasan
    • merangsang kulit jadi lebih cantik tanpa kedut
  5. Thieves EO

    • bantu meningkatkan imun sistem dan surutkan demam
    • bantu membersihkan udara persekitaran bila di diffuse,
    • bantu membersihkan mulut, bantu meredakan sakit tekak, sakit gigi dan bengkak gusi
  6. Purification EO

    • bantu membersihkan udara persekitaran bila di diffuse
    • bantu meghilangkan bau pada baju, dapur dan didalam rumah serta kenderaan
    • bantu menghalau serangga dan sebagai penebat serangga
    • bantu infeksi pada telinga
    • bertindak sebagai antibakteria
    • bantu mengecutkan dan mengeluarkan jerawat
    • hilangkan bau asap rokok, bau kasut sekolah, kasut kerja dan sebagainya
  7. PanAway EO

    – minyak nie unik kerana di reka khas oleh Gary Young (founder and owner young living) semasa beliau operation pergelangan kaki. Beliau tak guna pun bahan anestetik. Minyak nie ialah blend oils yang menggunakan minyak Helichrysum (bertindak sebagai anti-coagulant), Wintergreen (bertindak sebagai anti-inflammatory), Clove (bertindak sebagai analgesic dan anestetik), dan Peppermint (bertindak sebagai blocked pain). Minyak Panaway ini juga bertindak  untuk menyokong tindak balas semula jadi tubuh terhadap kecederaan terutama untuk sendi, tulang dan otot. Antara lain kegunaan Panaway ini ialah :

    • membantu melegakan sakit kepala
    • melegakan sakit belakang
    • membantu melegakan kesakitan yang semakin sakit (growing pain)
    • melegakan sakit otot
    • melegakan terseliuh
    • membantu melegakan lebam
    • membantu melegakan tekanan pada otot
    • membantu melegakan sciatic pain, arthritis dan frozen shoulder
    • membantu melegakan kecederaan semasa bermain sukan
    • melegakan cramps kaki, tangan dan bahu
    • melegakan kesakitan fibromyalgia (a chronic disorder characterized by widespread musculoskeletal pain, fatigue, and tenderness in localized areas)
  8. R.C EO

    – dikenali sebagai Respiratory Congestion. Ianya membantu saluran pernafasan secara tidak langsung untuk melegakan kesakitan berikut. R.C oil adalah minyak campuran antara minya Eucalyptus globulus, eucalyptus radiata, eucalyptus citriodora, myrtle, spruce, peppermint, pine, lavender, marjoram dan cypress.

    1. melegakan batuk
    2. melegakan Selsema / flu
    3. melegakan Sinus
    4. melegakan alergik
    5. melegakan ketegangan di saluran pernafasan
    6. melegakan infeksi di paru-paru
    7. mengeluarkan mucus
    8. membantu melegakan serangan asthma
    9. dan banyak lagi
  9. Copaiba EO

    – satu minyak pati yang sangat penting untuk kesihatan berpanjangan. Ianya perlu digunakan sebagai rutin harian kerana minyak ini mempunyai konstituen beta caryophyllene dan alpha humulene secara semulajadi. Minyak Copaiba ini diambil terus dari pokok Copaiba tanpa melalui proses distillation (pengwapan). Minyak ini diformulakan oleh Marc Scheuder dan menjumpai keunikan minyak ini dimana minyak ini  berfungsi untuk menguatkan kesan semua minyak yang digunakan bersama Copaiba.  Sebab itu ianya dikenali sebagai Magnify oils. Kegunaan nya sangat unik antaranya :

    • membantu melegakan kesakitan
    • membantu melegakan sakit tekak
    • membantu menyembuhkan gigitan serangan
    • membantu melegakan kesakitan arthritis
    • melegakan masalah berkaitan membuang air kencing seperti kencing kotor dan sebagainya
    • melegakan jangkitan di saluran pundi kencing (UTI)
    • membantu dari segi emosi yang tidak stabil, anxiety, depression
    • melegakan ulser perut
    • membantu melegakan bronkitis
    • membantu melegakan inflamasi dan masalah kulit serta stiffness (kekakuan otot)
    • membantu menguatkan cardiovaskular, muscular, skeletal (rangka badan)
    • membantu melegakan kesakitan gusi untuk baby yang baru hendak tumbuh gigi
    • campurkan minyak ini dengan Frankincense/ Lavender ataupun Stress Away. Rasakan kehebatannya.
  10. Digize EO

    – lebih terkenal dengan berfungsi untuk menjaga perut. Bertindak seperti probiotik pada perut. Antara kegunan Digize nie ialah :

    1. membantu ketidak selesaan perut
    2. membantu memberhentikan cirit birit
    3. membantu mengeluarkan angin pada perut
    4. membantu melegakan Heartburn
    5. membantu melegakan Constipation
    6. membantu mengurangkan pengeluaran Gas perut
    7. membantu melegakan jangkitan food poisoning

Macam mana?

Banyak kan kegunaan nya. Dah macam First Aid Kits di dalam rumah kan?

Dari baby sehingga orang tua boleh guna Essential oils (EO) ini.

You all kira MAHAL atau you all kira nak SIHAT setiap hari? Pilihan di tangan you all.

Aju dan kawan-kawan dan membelinya. Aju nak you all rasakannya.

Pada yang dah beli, jangan pulak sayang nak guna. Kena guna setiap hari untuk KESIHATAN BERPANJANGAN.

Bila dah sakit, baru nak guna. Hmmm. Akak tak tau nak cakap apa. Pada Aju, Cegah lebih baik dari Mengubatinya. Tapi kalu dah SAKIT, memang WAJIB la ada.

Tak perlu fikir 10/ 100 kali. Grab satu kotak untuk family. Kalau tanya hubby, sure dia kata membazir. TAPI bila dia sakit, you all juga yang dicarinya. Bila anak sakit, you all juga yang kena jaga.

Sooo, pikir-pikir kan la yer.

Kalau berminat nak order atau nak bersembang minyak dengan Aju, watsapp Aju di talian 012-4318211 ataupun boleh layari fb Aju di Aju Atelier ataupun page di Terapi with Young Living EO

bye semua.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge