Mana satu Essential Oils nak beli?

MLM Bisnes

Pernah terjadi dilema seperti ini, “Mana satu Essential Oils nak beli”? Jangan memeningkan diri you all mana satu nak pilih dan beli. Bila NIAT di HATi sudah ada untuk menggunakan Essential Oils, pasti ianya bersebab.

Percaya atau tidak, badan kita akan menunjukkan apa badan perlukan.  Sebab tue kita di sarankan oleh pakar terapi supaya mendengar apa kata suara hati dan badan kita. Kita saja yang dapat dan memahami perubahan badan dan diri kita. Sebab tue, bila you all pergi hospital atau klinik, soalah pertama yang doktor akan tanya ialah “Sakit apa”? Betul tak?

Bagaimana ianya terjadi?

Signal dari Kelenjar/ Saraf akan dihantar ke otak untuk diproses. Sebagai contoh, bila badan mula terasa sengal dan simptom demam dan selsema terjadi, dengan spontan Otak kita memberi isyarat bahawa badan perlukan rehat dan badan sedang sakit. Tangan kita terus mencapai Panadol untuk dimakan bagi melegakan demam dan selsema serta Panadol extend untuk sengal otot.

Ni berlaku sebab sistem badan berinteraksi antara satu sama lain.

Berbalik semula kepada Isyarat Otak and Niat Hati untuk menggunakan Essential Oils. Fungsi nya sama sahaja. Sebab tue, jangan berlengah lagi untuk menggunakan minyak Essential Oils demi kearah kehidupan yang lebih sihat dan berkualiti.

Bagaimana nak memilih Essential Oils yang sesuai?

Pertama sekali, listen to your body. Apa tujuan you nak menggunakan Essential Oils?

Adakah ini tujuan nya?

  1. Untuk ketenangan dan
  2. Untuk keselesaan dan wangian rumah
  3. Anak dan Suami kerap sakit seperti demam, selsema
  4. Di rumah banyak semut dan nyamuk
  5. Untuk kesihatan
  6. Untuk ketenteraman emosi dan tidur dengan tenang
  7. Untuk Urut Pinggang, Otot Sengal, Massage badan dan banyak lagi
  8. Mencari Minyak yang dapat menjadi magnet diri supaya orang selesa dan dekat dengan kita
  9. Mencari minyak untuk hilangkan luka parut dan mencantikkan
  10. Mempunyai anak Special Kids yang memerlukan alternatif
  11. Berniaga mencari Side Income bantu suami dan Ibu ayah

Apa saja tujuan you, semua ada di dalam produk Young Living. Produk Young Living selain mempunyai Essential Oils, mereka juga ada produk makeup (berasaskan minyka pati & bahan organic), peoduk pencuci rumah dari mop rumah sehinggan ke baju dan pinggang mangkuk.

First Time menggunakan Minyak Essential

Bagi mereka yang 1st timer, jangan gusar untuk membuat pilihan. Pertama sekali, you dapatkan SET PREMIUM KIT dulu. Di dalam nie, terdapat 13 jenis Minyak Essential pelbagai fungsi. Nak tahu fungsi nya sila baca entry                   “Kegunaan Set PSK”

Kenapa perlu dapatkan Set PSK?

  1. terdapat 13 jenis minyak 5ml yang boleh dicuba
  2. merasa kehebatan dan kebagusan minyak ini
  3. harga lebih murah dan telah dipakej kan
  4. terdiri daripada pilihan minyak kegunaan dan kesukaan kesemua Oilers dan dikategori sebagai Minyak Kegunaan Harian. Sebab apa, seperti contoh Minyak Lavender. You guna minyak nie untuk menghitamkan rambut dari uban putih dan banyak lagi.
  5. dapat menjadi Ahli kepada Young Living. Selepas ini, semua belian mengikut harga ahli dan perbezaan harga sebanyak 24% dari harga jualan
  6. dapat set Diffuser yang didatangkan khas bersama 2 jenis Minyak Essential Oils
  7. Terdapat guide tentanh Essential Oils company
  8. Dapat FREE gift bersama AjuSyopz sahaja.
  9. Katalog produk
  10. Dapat join Secret group untuk share kegunaan produk dan juga group bisnes (mentor menti)

Bila dah menggunakan keseluruhan 10 minyak di dalam Set PSK, baru lah you akan beli untuk topup minyak yang kehabisan. Dari situ senang you nak memilih untuk mebeli Oils yang mana satu.

YL seed to seal bunting_JO_print.ai

Rujuk Buku Essential Oils Pocket Reference

Di Young Living (YL), You boleh membeli buku-buku rujukan kegunaan Essential oils untuk membantu kesihatan dan juga Rumah bebeas Chemical. Buku – buku nie boleh dibeli di Life Science Publishing yang bertanggungjawab mengeluarkan buku rujukan minyak YL

Jika masih stuck juga, pilih lah Essential oils berdasarkan tujuan you. Sebagai contoh, You mahukan kesihatan berpanjangan. You perlu menggunakan Thieves, Peppermint, Ftankincense, Lemon Oil untuk membunuh kuman/ virus, meningkatkan dan menguatkan sistem pertahanan badan, menurunkan demam dan bagi ketenangan pada pesakir untuk tidur lena dengan wangian Lavender.

Tapi, jika masih konfius dan pening, you boleh hubungi Aju untuk konsultasi atau berjumpa face to face untuk Aju explain tentang minyak ini. You boleh whatsapp Aju di talian 012-4318211

Kegunaan EO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge