Mencari Rusuk Kiri Ku

….saya mencari rusuk kiri saya… ‘ungkapan yang terkeluar dari seorang lelaki’

Terjadi tanpa disedari dan tidak dijangka. Blur sekejap!

Tidak dinafikan, masa memula jumpa memang hati terdetik pada si dia. Tapi yerla, hati menidakkan sehingga ungkapan tersebut terkeluar dari mulutnya beberapa minggu yang lepas.

It happen first week in 2018. Dia datang untuk wish new year and ajak minum. Our interest sama dan pelbagai benda yang diborakkan sehingga la “ungkapan itu terkeluar”. Adoiii tersentap aku!! ohhhh NO. Terjerat!!

Even dia ada cakap, you memang tak nak kalah yer. Ada jer idea nak bidas saya semula…

Terdiam seketika sehinggakan aku terpaksa ‘excuse’ kan diri untuk balik ke opis atas alasan nak pergi meeting. Kebetulan times-up untuk balik opis.

Actually, perkara nie dah terjadi last year December. Time tue, aku cuti seminggu. Dia dah start bertanya pada staff2 ku. Tapi itu la, staff aku lambat beritahu. Aku hanya dapat tahu bila diaorang nampak aku keluar pergi minum.

I thought conversation terhenti di situ, tapi ianya still berlarutan. Hati resah kerana terasa sesuatu tidak kena. I have to deep looking for his profile. TINGGGGGG!!! betul la my instinct. His status buatkan i rasa, I got to stop him!..

But how???

I can`t run away…

No wonder cara dia sangat berbeza. very pleasant..

InsyaAllah, iman saya masih kuat lagi untuk digoyahkan….

[nanti kita sambung lagi cerita nie.. boleh buat novel tak?]

…..jom layan lagu nie dulu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge