Tip Kesihatan

Home » Tip Kesihatan

Bertenaga di bulan Puasa bersama Ningxia Red

Lagi 6 hari lagi kita akan menyambut Ramadhan. Harapnya tahun ini dapat ku jalani ibadah puasa dengan sebaik mungkin dengan solat terawih serta solat tahajudnya. InsyaAllah. Bagaimana kita nak bertenaga di bulan Puasa? Bila datangnya Ramadhan, kita lihat semuanya jadi lembik dan tidak bermaya. Angin satu badan pun mula la menjelma. betul kan? Nak bertenaga …

Bertenaga di bulan Puasa bersama Ningxia Red Read More »

3 Simptom Difteria Ibu Bapa perlu tahu

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, Siapa yang tengok Buletin Utama semalam pasti tahu berita di mana seorang ibu meratapi kematian 2 orang anak dalam masa sebulan akibat Difteria. Sebelum Raya lagi, kita semua telah dimaklumkan supaya tidak mendedahkan anak- anak kita kepada orang- orang yang mempunyai selsema, demam dan batuk. Ini kerana sistem imunisasi anak-anak kita …

3 Simptom Difteria Ibu Bapa perlu tahu Read More »

4 Faktor Utama Fibroid dan Cyst

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua. Saya nak sambung mengenai post saya mengenai Kenali Fibroid dan Cyst. Mitos yang mengatakan Suplemen punca kepada terjadinya Fibroid dan Cyst ini adalah tidak benar. Tiada kajian yang menunjukkan ianya berlaku di sebabkan suplemen, diet dan pemakanan. Melalui kajian yang di jumpai didalam buku ‘Life extension book : disease prevention …

4 Faktor Utama Fibroid dan Cyst Read More »

Tahu tak macam mana Jerawat ini menjadi nanah dimuka?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera! Beberapa hari yang lepas, customer saya whatsapp beritahu jerawat di muka yang bernanah telah makin kecut dan nanah tersebut telah pecah. Dalam masa 2 hari nanah tersebut telah kering dan kecut. Alhamdullilah… Happy betul customer saya ini. Saya pun seronok juga sebab ini customer pertama yang mengambil Sirap Merah untuk menyembuhkan …

Tahu tak macam mana Jerawat ini menjadi nanah dimuka? Read More »

Pengenalan Kanser Payudara

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua! Statistik yang dikeluarkan oleh MAKNA yang masih tidak dikemaskini semenjak tahun 2007 mendapati  terdapat 1,050,346 kes telah di rekodkan dengan 372,969 kematian pada tahun 2000 akibat kanser payudara  di seluruh dunia. Kanser Payudara bukan sesuatu yang baru bagi kaum wanita di Malaysia ini.  Kanser Payudara ini sentiasa menghantui kita sebab ianya …

Pengenalan Kanser Payudara Read More »

Kanser Rahim dan Rawatan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera! Wanita yang berusia 20 tahun keatas akan berpotensi mengalami Kanser Rahim. Kanser Rahim ini berlaku akibat daripada keturunan dan perubahan hormon. Jika anda mengalami masalah haid yang tidak teratur ataupun mengalami pendarahan yang berpanjangan, sila lah berjumpa Doktor Pakar Sakit Puan. Kepentingan Rahim Rahim kita berbentuk seperti buah pear yang terdiri …

Kanser Rahim dan Rawatan Read More »

ABOUT

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Sed porttitor lectus nibh.

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | [email protected] [email protected]

× Whatsapp AjuSyopz.com
Scroll to Top