Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua!

Pagi nie rasa nak share something la dengan  semua.. Pengalaman saya dengan Shaklee. Saya rasa nak kongsi sebab ada yang bertanyakan mengenai viral Master.

…..Secara jujur, saya mengenali beliau semasa saya mula-mula berjinak di dunia Shaklee nie. Saya jumpa Master nie selepas setahun saya berada di Shaklee. Saya masih ingat, masa tue bulan January 2014.  Walaupun setahun saya berada di dunia Shaklee, saya masih lost.. Saya tak tahu sejauh mana saya boleh pergi dengan Shaklee. Saya ditinggalkan oleh upline. Nasib saya baik saya bertemu dengan super upline dan juga side line yang sungguh supportive.

…..Saya banyak membaca entry blog tulisan beliau yang sungguh berinspirasi dan banyak ilmu didalamnya. Di dalam blog, kita tahu beliau seorang yang komited dan bersungguh di dalam bisnes nie. Sehingga sekarang saya berazam untuk menjadi seperti beliau. Menginspirasi orang dan sentiasa menolong orang. Marketing beliau mudah dan senang sahaja..Dengan hanya blog sahaja beliau berjaya melahirkan jutawan.

 

Yang pasti, saya sudah berjumpa beliau di pejabat dan dirumah beliau.. Coaching time bersama idola saya sangat berharga. Ilmu menusuk kalbu.. Siapa yang tak  kenal beliau, janganlah viral kan.

Okla tue saja kot mengenai beliau.. hehehe…sebenarnya saya nak citer pengalaman saya di dunia Shaklee yang telah merubah kehidupan saya menjadi muslimah dunia akhirat…

Saya kenali Shaklee pada 4 Jan 2014. Dah setahun 11 bulan saya disini.. Saya belum lagi mencapai apa-apa rank tapi saya tetap bersyukur kerana di ketemukan dengan Master Hanum, Master Lyna dan Master Effa. Mungkin rezeki saya belum datang lagi..Allah masih menduga kesabaran saya…. Mereka nie super upline saya setelah saya ditinggalkan. Tapi..nie bukan alasan untuk saya tinggalkan dunia shaklee.

…Master Hanum dan Master Lyna banyak mengajar saya untuk sentiasa meminta dari yang Maha Esa.. Di sini lah saya kenal solat dhuha, solat tahajud, surah al waqiah, surah al kahfi dan a few surah lagi.. Sebelum join shaklee, saya tahu nie semua tapi tak pernah buat. Saya hanya tahu, setiap hari baca surah yaasin, solat sunat sebelum dan selepas solat wajib.. Zikir pun hanya yang simple – simple saja..

…. Korang perlu tahu, di dalam bisnes nie, semua menekankan dan focus hanya ‘DOA’. Dengan mendekatkan diri denganNya, rezeki mudah dijemput..Saya rasa sangat berbaloi dan tenang  bila bersama upline saya nie..

…Sapa yang belum join Shaklee…Jom join dunia Shaklee.. Rasakan ukhuwah kami… Produk terbaik untuk orang yang terbagus dan awesome.

Jom kejar 3C- Cash, Car and Convention. Hanya di Shaklee, kita dapat merasa ini semua.. It is not complicated to achieved.

Ini pesan Master Hj Abdullah…

…..Lagi susah untuk dapatkan Master Degree dari menjadi Master Coordinator Shaklee. Hanya tujuh tangga yang perlu di daki. 

sekian coretan saya.. i proud be part of Shaklee team….

with love Aju Atelier

blogger-image-1057201178 Masters-Wan-Fatihanum-Celebration

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge