Salam sayang buat semua pembaca blog Aju@VitaSyopz pada petang ini. Didalam kesejukan dan traffic diatas jalanraya, saya ingin mengingatkan kepada semua samaada lelaki dan wanita supaya menjaga kandungan makanan yang dimakan setiap pagi, petang dan malam. Kalau boleh kira kandungan kalori didalam setiap makanan kita. Kalau ikutkan hati, memang hendak makan semuanya terutama Nasi Beriyani, Nasi Kandar dan Nasi Lemak. Penyakit ini tidak mengenal usia untuk menyerang. So, kita perlu berhati-hati dalam pengambilan diet harian supaya bila sudah meningkat usia kita tidak menghidapi penyakit yang lebih kronik. Kolesterol tinggi boleh mengakibatkan seseorang itu mengidapi serangang jantung and kenaikan darah tinggi. Didalam entri kali ini, saya ingin menekankan mengenai tips-tips menurunkan kolesterol dengan buah-buahan serta mengawal kolesterol dengan produk suplemen.

Sebelum kita baca dengan lebih lanjut, apa kata kita dengan apa kata pengguna produk Shaklee, En Fahmy untuk menurunkan darah tinggi, kolesterol serta menjadi kurus ni. Semuanya 3 in 1. Ekslusif di #[email protected]


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Tubuh manusia hanya memerlukan 1100 ke 1600 kalori sehari untuk metabolisma badan seperti mengerakkan jantung dan sebagainya.

Tips mengurangkan kolesterol serta mengawal kandungan Gula dengan Buah-buahan

Buah-buahan sangat bagus untuk tubuh kita. Salah satu buah ialah Kiwi. Bagaimana yang semua tahu, buah kiwi mengandungi dua gram serat larut yang berperanan melancarkan pergerakan usus. Serat yang larut membantu dalam penyerapan air dan menyebabkan pembuangan najis menjadi lebih lancar.

Selain dari itu, serat larut ini yang terdapat didalam buah kiwi membantu mengawal kandungan gula, menyihatkan usus gastrousus dan mengurangkan kolesterol penyebab masalah kegemukan. 

Suplemen untuk mengawal terjadinya Kolesterol

Untuk mengawal dari terjadinya kolesterol, kita perlu mengambil suplemen untuk kesihatan kekal berpanjangan. Antaranya ialah:

1. OmegaGuard
2. CoQ10
3. Phytocol St
4. Vivix

Sampai disini saja perkongsian kita. Terima kasih atas kesudian anda membaca.

Berminat untuk membeli atau ingin mengetahui dengan lebih lanjut, sila hubungi: 

Nama: Nur Azura @ Aju Atelier
No Hp: 012-4318211
Facebook: https://www.facebook.com/aju.atelier
Fanpage: Aju_VitaSyopz
Shaklee Independent Distributor No: 1097462
Kawasan COD: Shah Alam — Subang Jaya — Petaling Jaya — Klang — Port Klang (Kg Raja Uda)
PosLaju: Seluruh Malaysia, Sabah, Sarawak, Brunei & Indonesia

 >> Disclaimer- Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

 >> Status HALAL : Produk Shaklee untuk pasaran Malaysia telah disahkan HALAL oleh Islamic Services of Amerika (ISA), badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

18 thoughts on “Lelaki dan Wanita berisiko Kolesterol Tinggi akibat Makanan sedap”

    1. Perlu diingatkan bahawa jus buah-buahan mempunyai kandungan gula yang tinggi. Kalu nak makan buah, kopek dan makan saja. Jangan buat jus. Nie info dari seorang doktor.

  1. kalau ikutkan nafsu lapar pasti semua makanan kita bedal je,tetapi harus berpada-pada dan berhati-hati,jika tidak ianya boleh membawa penyakit yang merbahaya..amalkan juga supplement untuk makanan tambahan kita

  2. Malaysia ni terlalu kaya dengan makanan.. macam2. Baik local food mahupun makanan dari negara luar. So, pandai2 la ye nak jaga diet dan kesihatan kita. Tak salah nak makan, tapi jangan melantak sudah lah.. sendiri mau ingat, k.. ;p

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge