Jangan ambik remeh dengan penjagaan Kulit Muka. Sebagai pengguna kita perlu cerewet dengan setiap kandungan yang akan kita tempek di muka. Sekarang nie banyak sangat produk tiruan dan produk yang mengandungi merkuri berada di pasaran.

KKM masih menyelongkar kegiatan sebegini. Pengusaha produk sekarang nie hanya mengejar keuntugan sahaja tanpa memikirkan side effect pada pengguna. Jika you all tanya kepada pengusaha atau pengasas nie, mereka sendiri pun tak guna produk yang mereka keluarkan. Ini sangat menakutkan.

Aju dulu pernah terkena membeli produk muka yang menyebabkan jeragat dan jerawat naik serta pori-pori semkain membesar dan muka sentiasa berminyak. Semua petua seperti letak Ais sebelum pakai makeup, semua tak jalan. Sampai la kawan introduce produk minyak pati. Produk minyak pati pasti nya tiada bahan terlarang kerana ianya di ekstrak dari tumbuhan, buahan, daun, pokok, batang, akar, gums yang 100% semulajadi.

Setelah dikaji selidik kesesuaian muka, akhirnya Aju pilih :

 

Pencuci Muka, Toner dan Pelembab

ART Skin Care yang mengandungi  Art Gentle Cleanser, Art Refreshing Toner, Art Light Moisturizer.

Aju juga menambah pencuci muka Orange Blossom yang digunakan pada waktu malam.

Kulit Muka jaga dengan Art Skin Care

 

Kenapa guna 2 pencuci untuk kulit muka?

Art Gentle Skin membuatkan kulit muka jadi lebih glowing, fresh, rasa bersih dan rasa kulit-kulit nie dipulihkan semula. Art Gentle Cleanser ini mengandungi minyak pati seperti Frankincense, Sandalwood, Lemon dan banyak lagi minyak pati yang specialize untuk kulit. Kulit muka sembab dan tidak bermaya WAJIB guna nie. Sabun nya dalam bentuk foam dan bukannya liquid.

Manakala Orange Blosson digunakan pada waktu malam kerana ianya berasaskan Soap free facial wash dan ianya  membersihkan muka tanpa stopkan natural minyak yang keluar dari muka. So muka akan jadi lembab sepanjang malam tanpa mengeringkan kulit muka. Orange Blossom ni mengandungi minyak pati Panthouli (miyak pokok nilam), Lemon, Rosemary, Neroli dan Wolfberry. Mereka yang kulit muka sensitif and acne, wajib guna pencuci nie. Aju kulit berminyak, sembab, tidak bermaya pun guna pencuci nie.

Kulit Muka dengan Orange Blossom

 

Art Skin Light Moisturizer

Aju guna pelembab nie dengan campuran satu drop of minyak pati Sacred Frankincense ataupun Frankincense. Ini untuk repair kulit muka yang ada jeragat dan kulit tidak sekata. minyak pati nie akan repair kulit muka kita dari dalam kulit dan bukannya permukaan kulit sahaja. Ditambah pula Moisturizer yang awesome. Berganda-ganda sihat kulit muka.

Kulit Muka dengan Art Light Moisturizer

 

Scrub : Satin Mint Facial Scrub

Seminggu sekali, Aju wajib guna scrub nie. Sapu kat muka ianya rasa sejuk dan nyaman. Kandungan scrub nie dari minyak pati Peppermint, Rosemary. Blackheads semua keluar dengan sendirinya. selepas bilas dengan air, rasa sejuk masih ada dan kulit muka rasa seperti bernafas. Kulit mati semua dan kena scrub keluar tue!

Kulit Muka dengan Scrub muka Young Living

 

Serum dari Minyak Pati (DIY sendiri)

Aju ada buat serum sendiri dari minyak pati dan campuran Argan Oil. Minyak pati yang aju gunakan untuk buat serum nie ialah Sacred Frankincense, Geranium dan Lavender. serum ini bertindak untuk tone kan semula kulit muka, pudarkan pigmentasi, tegang kan kulit muka, tiada lagi blackheads and whiteheads, wrinkles pun semakin kurang. Dan yang paling best, boleh buatkan kulit muka slimmer dan runcing. Kena rajin tone kan muka untuk slimmer shape.

Serum nie Aju guna pada waktu pagi dan malam.

 

Wrinkle Cream : Boswellia Cream

Bila usia meningkat dan terdedah dengan cahaya matahari, kulit muka akan cepat naik wrinkles. Nampak saja nie, alamakkk aging bermula. Untuk hilangkan wrinkle nie semua, Aju guna Boswellia Cream. Ianya mengandungi minyak pati Geranium, Frankincense, sandalwood, myrrh dan Ylang Ylang. Base cream nie menggunakan Shea Butter yang kita sedia tahu, Shea Butter tiada chemical. Aju guna cream nie sebelum tidur iaitu selepas letak serum. Kadang-kadang rotate serum dan cream nie. Ikut mood selalunya.

Kulit Muka dengan wrinkle krim

Siapa yang dah cuba pastinya tidak akan beralih pada produk lain.

Nak mengorder boleh hubungi Aju melalui whatsapp 012-4318211

atau untuk face to face consultation, aju available pada hari sabtu dan ahad

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge