Testimoni exclusive buat pembaca blog ini.. No copyright ya. 

Dari my Aunty Zah. Beliau mempunyai Gastrik tahap kritikal dimana kalu kena serang Gastrik, dia akan start muntah-muntah dan terus jadi lembik. Kalu teruk sangat-sangat sampai masuk hospital. 
Tapi alhamdullilah, sejak saya join SHAKLEE nie dan introduce produk untuk Gastrik nie, Gastrik Aunty Zah dah berkurangan. Kalu terasa nak kena Gastrik, terus ambik Peppermint Ginger dan Garlic. 2 suplemen nie menolong untuk membuang angin dan hindari dari Gastrik. Selain itu, Aunty Zah ada ambik ESP. ESP ambik dengan mencampurkan dengan jus. Aunty Zah dan consume setiap produk dan dah masuk 2 botol. Tengok betapa bagusnya produk nie membantu meredakan dan menghalang Gastrik. 
Baru-baru nie bila saya lambat beli Garlic untuk Aunty Zah, tetiba dia terkena Gastrik. Kesian betul. Kena time kenduri kahwin adik sedara saya. Sampai kena rescue gie klinik ambik injektion.. 
Dulu Aunty Zah pernah jalani pemeriksaan dengan memasuk kan camera untuk lihat apa yang terjadi didalam perut. Rupa-rupanya valve dalam perut tue tak boleh tutup dan akan mengeluarkan jus gastrik. So beliau kena jaga makan. Tidak boleh berminyak, perut kena sentiasa padat, dan tak boleh makan malam terlalu lewat dan lepas tue tidur. Kalu tak, beliau akan berjaga sampai ke pagi dan tidur sambil duduk kerana dek jus gastrik yang keluar.
Tapi sejak kenal SHAKLEE, Gastrik aunty terkawal. I love SHAKLEE. 
Kepada sesiapa yang hidapi Gastrik kronik atau pun tidak, sila lah consume produk2 ini. Terbukti berkesan.. 
Jom baca sikit kelebihan Peppermint Ginger, Garlic dan ESP. 
1. Peppermint Ginger terdapat Pudina yang membantu melegakan sakit gastrik, Halia dan Pokok Adas membantu melegakan ketidakselesaan perut dan usus. Manakala Cekur Manis melegakan masalah pencernaan dan merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan. 
2. Garlic mempunyai keunikan untuk mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti gastrik. Garlic nie mampu MENENTANG BAKTERIA H.PYLORI. dan menghalang ULSER GASTRIK
3. ESP (E. Soy Protein) membantu membuat perut tidak lapar dan kosong. ESP ini unik kerana mengandungi non-GMO dimana struktur soya asli tidak diubah. Soya ini dibasuh mengunakan air biasa dan tiada bahan chemical. Ianya sesuai jugak diminum oleh pesakit diabetes. 
Best kan SHAKLEE nie. Syukur sangat bertemu dengan SHAKLEE nie. 
LOVE SHAKLEE SO MUCH

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge